Wat is Lima Tahin ?
Tahin, of Tahini, is naast een heerlijke smeerpasta voor op brood ook de ideale smaakmaker in sauzen, in vinaigrettes, om desserts klaar te maken,… Het wordt verkregen door sesamzaadjes te roosteren en vervolgens fijn te malen.

Soorten Tahin
We onderscheiden vooral 2 soorten Tahini :
- Lima Tahin zonder zout
- Lima Tahin met zeezout : de samenstelling is dezelfde als Tahin zonder zout maar dan aangevuld met 2% zeezout
Pasta van sesamzaadjes gezond

Lima Tahin sesampasta is rijk aan een palet gezonde voedingsstoffen : eiwitten, vezels, antioxidanten, vitaminen en mineralen :
- vitaminen : niacine(B3), foliumzuur(B11), thiamine (B1), pyridoxine (B6), riboflavine(B2) en vitamine E
- mineralen : koper, magnesium, mangaan, fosfor, zink, ijzer, seleen en calcium
Naast de hierboven opgesomde voedingsstoffen bevat deze pasta van sesamzaadjes eveneens antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen die ons lichaam schade berokkenen. Sesamzaad zou ons dan ook helpen bij een te hoge bloeddruk, het reinigen van ons lichaam van giftige afvalstoffen, hart- en vaatziekten, aandoeningen aan de lever, het tegengaan van kanker, het verminderen van botontkalking, het vermijden van ontstekingsziekten zoals reuma, artrose, artritis, astma, migraine,…
Van sesamzaad, het hoofdbestanddeel van Lima Tahin zonder zout, wordt wel gezegd dat het deel moet uitmaken van het dagelijkse eten.

Toepassingsgebieden Tahin (met of zonder zeezout)
Net zoals klassieke smeerpasta laat deze sesampasta zich ook eenvoudig uitsmeren op je boterham. Daarnaast vormt Tahin zonder toegevoegd zout de ideale basis voor Aziatische gerechten, geroosterde groenten, warme sauzen, vinaigrettes, desserts en smeerpasta’s.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.