Bancha soort
Aan de basis is alle groene thee van hetzelfde kruid afkomstig met name de ‘Camellia Sinensis’. Wat de verschillende smaken en eigenschappen bepaalt, is de oogst- en het verwerkingsproces.
De Sencha (= de vroege oogst) gebeurt vanaf eind april tot half mei en is de meest populaire thee in Japan. Doordat deze meer cafeïne bevat en bitterder van smaak is, wordt deze eerder overdag gedronken samen met enig zoetigheid.
De Bancha thee daarentegen is de laatste oogst (= vanaf half juli tot en met augustus). De bladeren zijn dan groot, stevig en lichter van smaak (minder cafeïne). Dit laat toe om hem dagelijks en doorheen de dag, ongeacht het uur, te drinken.

Bereidingswijze
Breng water aan het koken (max. 80 graden) en doe evenveel afgestreken eetlepels in de thee als er kopjes zijn. Laat de thee zo’n 2 tot 3 minuten trekken voor een mild rokerig aroma. Wil je de meer gronderige smaak tot zijn recht te laten komen, laat hem dan 3 tot 5 minuten trekken. Langer dan 10 minuten en de gronderige smaak wordt heel dominant. Doe er gerust een beetje honing, ahornsiroop of agavediksap bij om de thee een wat zoeterige smaak te geven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.