Lima Roasted Bancha thee

2,82 (incl. BTW)

De Bancha thee is de soort groene thee die wordt bekomen door de theeblaadjes vanaf half mei tot en met de zomermaanden te oogsten. Dan zijn de blaadjes groot en stevig en bevatten ze al minder cafeïne. Bovendien worden de blaadjes van deze Bancha soort licht geroosterd waardoor het theïne gehalte aanzienlijk daalt en het typische aroma aan de blaadjes wordt gegeven. Hierdoor kan deze thee op ieder ogenblik van de dag worden gedronken, zowel koud als warm.

Inhoud : 10 builtjes van 15gr

10 op voorraad

Lima Roasted Bancha thee | Natuurwinkeltje Margriet
Lima Roasted Bancha thee 2,82 (incl. BTW)

>>>>   Gratis levering vanaf 75,01 eur (incl BTW)   <<<<

Betaal veilig met

logo's betaalmiddelen | Natuurwinkeltje Margriet

Bancha soort

Aan de basis is alle groene thee van hetzelfde kruid afkomstig met name de ‘Camellia Sinensis’. Wat de verschillende smaken en eigenschappen bepaalt, is de oogst- en het verwerkingsproces.

De Sencha (= de vroege oogst) gebeurt vanaf eind april tot half mei en is de meest populaire thee in Japan. Doordat deze meer cafeïne bevat en bitterder van smaak is, wordt deze eerder overdag gedronken samen met enig zoetigheid.

De Bancha thee daarentegen is de laatste oogst (= vanaf half juli tot en met augustus). De bladeren zijn dan groot, stevig en lichter van smaak (minder cafeïne). Dit laat toe om hem dagelijks en doorheen de dag, ongeacht het uur, te drinken.

groene thee plantage | Natuurwinkeltje Margriet

Bereidingswijze

Breng water aan het koken (max. 80 graden) en doe evenveel afgestreken eetlepels in de thee als er kopjes zijn. Laat de thee zo’n 2 tot 3 minuten trekken voor een mild rokerig aroma. Wil je de meer gronderige smaak tot zijn recht te laten komen, laat hem dan 3 tot 5 minuten trekken. Langer dan 10 minuten en de gronderige smaak wordt heel dominant. Doe er gerust een beetje honing, ahornsiroop of agavediksap bij om de thee een wat zoeterige smaak te geven.

Extra informatie

Producteigenschappen

biologisch, glutenvrij, veganistisch, zonder toegevoegde suikers

Keurmerk

agriculture biologique, biogarantie, biologische teelt

Ingrediënten

bancha* Camellia sinensis (geroosterde Japanse groene thee).

*van biologische teelt

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lima Roasted Bancha thee” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *