Propolis Druppels

11,95 (incl. BTW)

Sterke oplossing van gezuiverde propolis uit eigen streek, opgelost in 96% pure alcohol.

Propolis is een plantaardige hars die wordt gebruikt door bijen om zijn natuurlijke antibacteriële, antivirale en schimmeldodende werking. Zo ook voor de mens. Bovendien ondersteunt het het afweersysteem en de behandeling van (wond)infecties.

Inhoud : 20 ml

Méér info : zie lager

3 op voorraad

druppels propolis of bijenlijm | Natuurwinkeltje Margriet
Propolis Druppels 11,95 (incl. BTW)

>>>>   Gratis levering vanaf 75,01 eur (incl BTW)   <<<<

Betaal veilig met

logo's betaalmiddelen | Natuurwinkeltje Margriet

Belangrijk! Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding, noch van een gezonde levensstijl. Raadpleeg bij gebruik je arts, vooral wanneer je wordt behandeld voor een medische aandoening of zwanger bent. De dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden en hou het product buiten het bereik van kinderen jonger dan 12 jaar. Geen langdurig gebruik zonder deskundig advies.

Wat is Propolis, en waaruit bestaat het ?

Naast nectar en stuifmeel verzamelen bijen ook hars van bladknoppen en bloemknoppen, in hoofdzaak van dennen, populieren en kastanjebomen. Om de hars eenvoudiger te verhandelen, bewerken de bijen deze met was, pollen en lichaamssappen. Het resultaat hiervan wordt Propolis genoemd.

Bijenlijm (of propolis) bestaat dus uit hars, was, aromatische zuren, vitaminen, mineralen en andere stoffen zoals flavonoïden, lipoïden en vanilline.

Wat is Propolis ofwel bijenlijm | Natuurwinkeltje Margriet
Bij die kieren dicht met bijenlijm | Natuurwinkeltje Margriet

Waar is het goed voor ?

Bijen gebruiken Propolis om de wanden van hun nest te bekleden en gaten & kieren te dichten. Daarmee beschermen ze zich tegen ongure weersomstandigheden of mogelijke indringers van buitenaf. Het bekleden van de wanden daarentegen doen ze om zich te beschermen tegen ongewenste ziektes. De bijenlijm werkt namelijk sterk steriliserend en behoed de bijen van bacteriën en ziekten.

Wat maakt nu dat propolis zo sterk steriliserend is & toepassingen ?

Het blijken vooral de concentraties van flavonoïden die verantwoordelijk zijn voor de sterke antibiotische werking van propolis. Flavonoïden zijn antioxidanten die van nature aanwezig zijn in plantaardige voedingsmiddelen en geven mee de kleur aan veel groenten en fruit. Ze bieden enorme heilzame effecten waarvan er inmiddels 41 door de wetenschap zijn erkend.

Propolis wordt dan ook veel gebruikt voor o.a. hooikoorts, ontstekingen, virale ziekten, maagzweren en andere maagproblemen, ziekten veroorzaakt door virussen en bacteriën, bij infecties, als een natuurlijk antibioticum, verzorgen en bestrijden van (brand)wonden en schaafwonden, tegen cariës, tegen aften, keelpijn en hoest, krachtig antioxidant, remt groei van schimmels, stimuleert de bloeddoorstroming, werkt tegen pijn en jeuk-prikkels, krampen in de darmen/darmspieren, eczeem en psoriasis.

!!! Let wel, propolis heeft een zeer variërende samenstelling in functie van het jaargetijde, de omgeving, en het bijenvolk zelf. Daarom is het voor de wetenschap ontzettend lastig om een correct en duidelijk beeld te vormen wat betreft de medicinale werking. Het kan dan ook niet bestempeld worden als een medicijn !

Gebruiksaanwijzing

Propolis wordt meestal in druppelvorm gebruikt. Je kan de druppels rechtstreeks op de tong aanbrengen en gedurende een halve minuut heen en weer laten bewegen in de mond. Vervolgens slik je het gewoon in.

Voor de meeste aandoeningen gebruik je 4x 4 druppels propolis per dag. Kinderen krijgen een kleiner aantal druppels afhankelijk van de leeftijd (zie de bijsluiter). Eenmaal de klachten minder worden, kun je proberen om het aantal innames langzaam te minderen naar 3x, naar 2x per dag. Na het verdwijnen van de klachten kun je uiteraard stoppen met het innemen.

Hoe Propolis gebruiken | Natuurwinkeltje Margriet

Allergie

1 op de 2000 personen blijkt allergisch te zijn voor propolis. Alvorens dus propolis druppels zomaar even in te nemen, kun je best heel eenvoudig nagaan of dit voor jou het geval is. Laat gewoon een druppel op de rug van je hand of je arm vallen. Als je ‘s anderdaags op die plaats een rode, jeukende plek hebt, dan weet je dat je allergisch bent. Is dit niet het geval dan ben je er niet allergisch aan.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Propolis Druppels” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *